Sikkerhedsråd til Elektrisk Drevne Palleløftere

De fleste af de tidligere sikkerhedstips til Ergolift manuelle palleløftere gælder også for elektriske drevne. OSHA inddeler manuelle og eldrevne palleløftere i to separate kategorier, da drevne enheder kræver mere finesse. De kan normalt også løfte større laster, hvilket gør de drevne enheder mere farlige. Derfor gør OSHA det obligatorisk for alle arbejdere, der driver drevne palleløftere at uddanne sig i sikker brug af palleløftere.

Vi kigger på disse træningsspecifikationer senere, men først er der nogle råd, der er specifikke for sikker betjening af eldrevne palleløftere:

  • Sørg for, at batteriet er fuldt opladet. Der skal være en strømstyrke på maskinen, der viser opladningskapaciteten eller i det mindste fortæller den procentdel af batterilevetiden, der er tilbage. Et lavt batteriniveau kan betyde, at din løfter vil stoppe med at virke, mens du er ved at flytte noget og vil kræve hjælp til håndtering af lasten. Det resulterer i unødvendig spildtid og mere materielhåndtering, hvilket øger risikoen for ulykker.
  • Test alle drevne funktioner som gaffelens løft og mellemrum. Sørg for, at elektriske betjeninger fungerer, og at palleløfteren kan dreje ordentligt. Lav en generel inspektion for den generelle tilstand og registrer eller rapporter eventuelle mangler. Hvis der opdages alvorlige fejl, registrer palleløfteren som “ude af brug” og sørg for reparationer.
  • Sørg for, at elektriske sikkerhedsanordninger virker. De fleste elektriske palleløftere har fremtrædende knapper til nødsituationer. Dette forhindrer overbelastning eller udstyr, der løber løbsk.
  • Undersøg altid sikkerhedsanordninger som horn eller backupadvarselsudstyr. Test også bremserne, og sørg for, at hæmsko er i nærheden, så du kan parkere sikkert.
  • Tjek styringskontrollen. Sørg for, at de fungerer, inden du bruger palleløfteren.
  • Sluk altid strømforsyningen ved opbevaring af en dreven palleløfter. Sørg for, at den er tilsluttet en genopladningsportal og klar til den næste operation.