Regnskabsprogrammer: Tips for førstegangsbrugere

Hvis du er som de fleste virksomhedsejere, foretrækker du at fokusere på de ting, der fik dig til at starte det hele – tage dig af kunderne, fremstille et kvalitetsprodukt og generere indtægter. Regnskab er nok ikke lige det, du er mest begejstret over. Der findes mange regnskabsprogrammer, der kan forenkle dine regnskabsopgaver og give dig frihed til at gøre, hvad du gør bedst.

Det kan synes som en enorm byrde, der kræver mange års regnskabsmæssig ekspertise, at skulle vælge den bedste regnskabssoftware, for ikke at tale om en videregående uddannelse. Men du behøver ikke at være frygteligt bekendt med regnskaber for at bruge de fleste af de bedste regnskabsmæssige programmer, fordi den bedste software vil gøre meget af arbejdet for dig. En grundlæggende forståelse af aritmetiske, organisatoriske færdigheder og omhu med at vælge den rigtige software er det eneste, der er nødvendigt for at holde styr på finanserne.

Grundlæggende regnskabsføring

Du er nødt til at kende nogle få begreber, før du går i gang. Udtryk som anlægsaktiver, tilgodehavender og omkostningsberegninger er blot nogle få af de grundlæggende ideer, du får brug for at forstå, så du bedst kan udnytte dit regnskabsprogram for små virksomheder.

Organisation er også vigtig i regnskabsføring. De fleste virksomhedsejere ved, at et harmonisk bagkontor er den eneste måde, man kan holde forkontoret gående. Regnskabsprogrammer vil ikke løse dine tendenser til at rode, men det kan hjælpe dig med at holde orden i skabene.

Afprøv softwaren

Du ville ikke købe en vil uden at tage den ud og prøvekøre den, så for at undersøge et regnskabsprograms grundlæggende funktioner, bør du først afprøve det. De fleste regnskabsprogrammer leverer en tidsbegrænset prøveudgave, du kan downloade, som vil vise dig programmets funktioner lige fra grundlæggende til avanceret. I de fleste tilfælde er det bedst at prøve, før du køber, så du kan få en ide om udvalget af funktioner, brugervenligheden, og de omkostninger, du kan regne med.

Når du bruger en demo- eller prøveversion af en software, kan det også hjælpe dig med at afgøre, hvilke funktioner, du har brug for, og hvad du kan undvære. Hvis din virksomhed sælger et produkt, vil du få brug for en lagerstyringskomponent. Service-baserede virksomheder har på den anden side ikke brug for lagerstyring. Desuden kan en prøveversion vise dig, hvor svært det er at lære programmet uden at komme ud, hvor du ikke kan bunde.

Træning og support

Hvis du er lidt våd bag ørerne, er du dækket ind med de fleste af disse programmer. Mange firmaer, der laver regnskabssoftware, leverer træning og support for deres klienter med små virksomheder. Som regel kan en nybegynder inden for regnskabsføring ved at betale et mindre gebyr tilmelde sig kurser, der vil træne dem på alt fra den grundlæggende brug af softwaren til mere avancerede teknikker og funktioner. Det er en fantastisk informationskilde for dem, der lige er kommet i gang.

De fleste regnskabsprogrammer på professionelt niveau vil give dig hjælp i form af telefon, mail og chat support, såvel som en vidensbase, hvor du kan søge efter artikler efter behov. Ligeledes er der gratis oplysninger for de fleste populære regnskabsprogrammer online- Gratisal.

Når du vælger regnskabssoftware, er det vigtigt at vide, hvad du har brug for. Det meste af tiden er den bedste regnskabssoftware for dig ikke den dyreste eller den med flest funktioner. I stedet er det den, du finder mest praktisk.