Leje vs. køb af entreprenørmaskiner

Når du skal tage en beslutning om at leje vs. eje entreprenørmaskiner, er det ikke en beslutning du bør tage uden virkelig at overveje den. Der er bestemte fordele og ulemper ved begge dele. De indledende omkostninger er blot en af de faktorer, du bør overveje, før du tager en beslutning. Foruden denne indledende udgift, skal du også se på virksomhedens aktuelle finansielle situation og fremtidige udsigter. Det kan godt betale sig at evaluere, hvilken metode til anskaffelse af maskineri til virksomheden vil være mest fordelagtig.

g-series-wheel-loaders-wins-2017-good-design-01

Faktorer at tage i betragtning, før du vælger

Her er nogle af de faktorer, du bør overveje omhyggeligt, før du vælger mellem leje af entreprenørmaskiner fra Ramirent og direkte køb.

  • Finansiel stabilitet. Se på, hvad I har i kontanter og på jeres muligheder for at låne, så I kan finansiere et køb af maskineri. Leje binder ikke kapitalen på samme måde, som når man køber et stykke maskineri, men hvis I ender med at leje flere gange over relativt kort tid, kan omkostningerne meget hurtigt blive til noget. I kan ende med at bruge lige så meget eller endda mere på at leje, end hvis I havde købt maskineriet direkte, så det er vigtigt omhyggeligt at sammenligne omkostninger til hver mulighed.
  • Lejet maskineri er ikke et aktiv for virksomheden. Når man lejer entreprenørmaskiner får du fordelen ved at undgå udgifter til vedligeholdelse og opbevaring, det er ikke et aktiv for virksomheden. Hvis du beslutter dig til at købe, ville du have mulighed for at sælge det og få et eller andet investeringsafkast — selv om udstyrets værdi bliver forringet med tiden.
  • Hvor ofte udstyret skal bruges. Se på antallet af underskrevne arbejdskontrakter, du har, samt løfter om kontrakter, der sandsynligvis vil blive underskrevet, hvor du vil få brug det maskineri, du overvejer at anskaffe. Overvej dine forpligtelser på kort sigt, såvel som på lang sigt. Hvis du tror, du kun for brug for at leje maskineriet i kort tid eller for et særligt projekt, kan det måske ikke betale sig at købe det.
  • Uundgåelig forberedelsestid. Hvis du ejer dit eget maskineri, har du adgang til det hele tiden. Du er klar til at bruge det på jobbet, når som helst. I en situation, hvor du afhænger af at skulle leje det udstyr, du har brug for, når projekterne byder sig, kan du få noget nedetid i forbindelse med at skulle vente på, at det maskineri, du har brug for, bliver ledigt. Når du ejer maskineriet, betyder det, at du har fleksibilitet til at klare ændrede planer på grund af vejret, tilføjelser fra kundens side eller andre omstændigheder, der måtte forekomme. En potentiel kunde kan måske se det, at du ejer dit eget maskineri som en fordel, når de skal bestemme, om de vil handle hos dig, siden de ved, at du er fuldt ud forberedt til at gøre det forestående arbejde.
  • Hvor længe du har brug for maskineriet. I en situation, hvor du ved, du kun får brug for et bestemt stykke udstyr på kort sigt (et par måneder eller mindre), er det fornuftigt at leje. Du kan bruge det i relativt kort tid og inkludere lejen, såvel som brændstof og eventuelle opbevaringsudgifter på kundens faktura. Mens hvis du finder, at du har brug for maskineriet længere end i nogle få måneder, eller du skal lave specialiseret arbejde, der kræver en bestemt entreprenørmaskine ofte, kan det give mere mening at købe det i stedet for at blive ved med at betale leje med jævnlige mellemrum. Hvis omstændighederne ændrer sig og du ikke længere bliver kontakt af kunderne om at gøre lignende arbejde, har du stadig mulighed for at sælge udstyret og forsøge at genvinde lidt af dine investerede penge.